Förhindra inte miljövänliga initiativ

När föreningens medlemmar vill bidra till minskade utsläpp och köra elbil ska inte bostadsrättsföreningen stå i vägen. Se till att ha laddstationer på plats i anslutning till er parkering.

Du måste nog ha legat och sovit under en sten de senaste tio åren om du har missat att elbilar fått ett närmast remarkabelt uppsving. Grönt har blivit modernt och det är inne att köra miljövänligt. Folk vill hjälpa till med att dra ned på utsläppen och rädda vår planet från uppvärmning. Ett sätt att göra det på är att byta från en bensin- eller dieseldriven bil till en bil som istället går på el. Därför ser du säkert laddstationer ploppa upp lite här och var på parkeringsplatser runt om i samhället. Det vore därför också synnerligen märkligt om inte landets bostadsrättsföreningar följer med på tåget. När miljötåget går kan de inte stå kvar på perrongen. Planeten hänger på det.

Måste stå högt på listan

Det hade också sänt oerhört märkliga signaler till bostadsrättsföreningens medlemmar om de investerar i en elbil men inte har någonstans att ladda den. Det skulle skapa ett intryck av att bostadsrättsföreningen medvetet satte pinnar mellan ekrarna på medlemmarnas försök att bli mer miljövänliga. Och på 2020-talet är det inte en stämpel som någon förening vill ha. Det kan garanteras och kommer definitivt ge ringar på vattnet i hur omgivningen kommer se på föreningen. Det ryktet vill ni inte ha. En laddstation till er bostadsrättsförening bör därför stå högt på prioriteringslistan om det inte redan finns en.