Om oss

I Sverige finns en stark kultur kring bilar. Med ett bilmärke i absolut världsklass i form av Volvo och med ett tidigare sådant – Saab – som tyvärr inte längre finns så har vårt land alltid legat i framkant. I många fall har vi också visat vägen för den tekniska utvecklingen och tagit fram innovationer som skapat både säkra och fina bilar.

Vi har även en annan kultur: raggarkulturen. En aningen utskälld och bespottad sådan – men även en självklar företeelse i alla svenska städer. Amerikanska bilar, stora, bulliga, majestätiska och välpolerade som glider fram som skepp på våra gator och där musiken pumpar ut genom högtalarna under en sommardag. Vad kan man egentligen ogilla med den bilden? Vi älskar den!

Samtidigt som vi älskar bilar av nostalgiska skäl så är vi inte dummare än att vi inser att det är ohållbart på många sätt. Vi har en miljö att tänka på och vi har inte råd att se vårt klimat förpestas genom alla utsläpp från våra älskade bilar. Tyvärr, såklart. Elbilen kommer inom kort att vara det givna valet och vi är den typen av människor som välkomnar detta. En elbil idag bjuder redan nu på högsta komfort och ren körglädje: i framtiden kommer det att bli ännu lite bättre. Nostalgiker kan man vara, men man måste även vara pragmatisk. Ska vi ha en värld att ens åka bil i så måste de fossila drivmedlen fasas ut. Vem vet, kanske byggs framtidens raggarbilar med elmotorer? Låt oss hoppas!

Här kommer en sida som ska handla om allt som rör bilar och motorer. Vi hoppas att du ska trivas. Välkommen till vårt lilla garage!