Fixa körkortet på halkbanan i Stockholm

Bli redo för körkortet med alla steg som behöver göras. Du förbereds för att bli en duktig förare och ett av stegen är halkbanan som du kan göra i Stockholm.

Drömmer du om att ha ett eget körkort, att kunna köra vart du vill, exakt när du vill. För att du ska bli en bra och trygg förare så är det några steg du behöver gå igenom. Ett av dessa är halkbanan. På halkbanan får du känna hur det känns att tappa kontrollen under säkra omständigheter. Du får testa på att känna hur lång bromssträckan är i olika hastigheter. Du får även försöka hejda när du får sladd med bilen. Detta gör man för att du ska vara förberedd när du väl har körkortet och är ute på vägarna. Det är ofarligt att göra och en viktig lektion för dig som blivande förare.

Halkbanan förbereder dig för vintern

Att testa på en halkbana är obligatoriskt för att få lov att ta körkort. Precis som skrivits ovan är det en förberedelse för dig. När du ska ut och köra på vintern behöver du veta hur det känns om du får sladd. Du får även ett annat tänk när du testar på inbromsningar och dess reaktion. Där framkommer det hur viktigt det är att hålla ett bra avstånd till bilen framför dig. Din handledare kommer ha kontakt med dig under hela tiden samt säga till dig vad du ska göra. Halkbanan är viktig inför att ha sitt eget körkort och ta sig fram själv längs vägarna.

Publicerat den
Kategoriserat som Körkort